Jean De Grande

Jean De Grande heeft een rijke geschiedenis aan paardensport. Hoewel Jean niet opgroeide in een paardengezin, slaagde hij erin een mooi palmares uit te bouwen.  Dit resulteerde in oa. de Belgische titel bij de senioren in 1988. Een jaar nadat hij zijn industrieel succesverhaal, Deligout startte.

Jean’s sportief palmares is imponerend met heel wat internationale en nationale resultaten. He vertegenwoordigde de Belgische kleuren op verschillende Wereldbekerwedstrijden en is één van ’s werelds meest gekende Puissance experten.

 • Het begin

  Op 10-jarige leeftijd startte Jean De Grande zijn passie voor de paardensport in een lokale manège.

 • Gouden Laars

  In 1976 waagde Jean zich aan zijn eerste belangrijke wedstrijden. Dat jaar won Axel Verlooy de eindranking en mistte Jean zijn start niet met een vijfde plaats.

 • INTERNATIONAAL

  Vanaf zijn 18 jaar focuste Jean zich op zijn internationale carrière. Zijn succes was zo groot dat hij zijn beste paard datzelfde jaar verkocht na blijvende vraag.

 • Het magische jaar

  In 1987 had Jean De Grande een knap stal vol getalenteerde paarden. Datzelfde jaar imponeerde hij tijdens de Nations Cup in Grasse. In 1988 zette hij de kers op de taart met de Belgische titel en Grand Prix winst in Kapellen.

 • Oog op de toekomst

  Met het oog op een zekere toekomst legde Jean in 1987 ook zijn eerste bouwstenen voor een succesvol industrieel verhaal; Deligout.

PUISSANCE KEIZER

Het waren andere tijden toen Jean De Grande aan de start kwam. In de jaren ’80 was een Puissance rubriek de op één-na belangrijkste proef in een wedstrijd. Vergelijk het met een ranking of speedproef vandaag. Telkens met ruim 30 combinaties aan de start bewees Jean zich keer op keer. Zo zette hij enkele records tot op 2.30m hoogte.